Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve munis fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara oranlı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Her devir degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, mobilya yahut farklı bir engel bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Kullanılacak zat sayısı 100 kişâlâ aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH Pas yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz aracılığıyla belirlenen strüktürdaki Yangın Kapıları en faziletli kalite ve en orantılı yükselmek politikamıza yarar olacak şekilde üretilir.

Yangın kabil müstacel durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Düzen Odası Yangın Kapıları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taliı teselsül otomasyon sistemlerine muvafık aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapısı camlı olur.

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emin tahliyesini sağlamalıdır.

Korkulu sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde iletmek başüstüneğu dâhilin, kabil olan en kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem kırmızıınmaktadır.

Peki yangına dayanıklı ahşap kapı ne kadar müddet alevlerin ve yamanın yayılmasını engelliyor?

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Report this wiki page